De-a soarecele si pisica

Standard

 Jur ca nu inteleg comportamentul gen “soarecele si pisica” in cazul unora care au fost impreuna undeva, candva si care ulterior sau despartit. Si mai ales, nu inteleg de ce atitudinea asta trebuie sa apara numai de fata cu altii. Ce este atat de greu sa vorbesti normal cu o persoana? Cum este posibil sa nu poti sta mai mult de cinci minute fara sa faci misto de persoana respectiva, sa o iei la rost sau sa o usuiesti?

Si pana la urma care e scopul acestui comportament? Daca cei doi s-ar fi despartit intr-un mod urat poate ar fi fost de inteles. Dar atata timp cat ruptura a fost amiabila, iar respectivii au pastrat o aparenta relatie de amicitie, nu vad rostul acestei atitudini. E peste puterile mele de a intelege. Mi-e greu sa cred ca totul se intampla just for fun sau pentru a alunga monotonia. De fapt, nici nu se poate vorbi de monotonie in cazul unor persoane care nu mai sunt impreuna. Ok, am inteles, cei doi au tinut-o in mistouri de cand se stiu, n-o sa se schimbe acum. Dar cand vezi ca de cand s-au despartit, replicile sunt parca si mai inversunate, incepi sa-ti pui niste semne de intrebare.

 Si atunci? N-ar fi mai bine sa se spuna lucrurilor pe nume? E suficient si un “ma calci pe nervi”, “imi place sa fac pe nebunulsaumi-e drag de tine si de-aia ma comport asa”(chiar daca la prima vedere, afirmatia nu pare sa aiba logica). Insa trecand peste faza cu discutia, care poate nu e pe placul tuturor, nu e mai bine ca relatia dintre cei doi sa se pastreze la un nivel simplu, din categoria buna ce faci? bine, tu ce faci?”, fara texte tampite de genul ce te uiti la mine, dar tu ce te uiti la mine” si contre destul de..patimase. Si daca se simte neaparat nevoie de mistouri si altfel nu se poate, de ce sa nu fie facute intre patru ochi? Pana la urma de ce trebuie sa fie si altii martori la dialogurile si “certurile” astea? De ce sa fie nevoiti sa se uite ca la circ, sa nu inteleaga ce i-a apucat si mai ales de la ce i-a apucat?

 E ciudat sa vezi cum intre doi oameni iesi scantei din senin, la cateva minute dupa ce s-au nimerit in aceeasi incapere. Sa ma ierte Dumnezeu, dar totul mi se pare o copilarie tragi-comica….

Advertisements

2 responses »

  1. Tizo…..toate ca toate….da-mi place poza de mor…. :))
    Ct despre postare….ce sa-i faci? Cica e frumos sa “bagi omu-n seama”…din cand in cand asa….in amintirea vremurilor de mult apuse… Si daca-l tachinezi cica tot d-aia e….:p Plus ca te dai si tu mare, nu? :d
    Ti pup…. :*

    • :)) si mie mi-a placut poza la nebunie :)) e si sugestiva :)). tizo, toate ca toate, dar cand aproape numai asa “bagi omu-n seama” parca nu merge :)) daa a dracu’ tachinare de dragul vremurilor apuse :)) si al naibii dat mare:))..mai bine lipsa :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.