I love you so much, it hurts

Standard

Ceea ce veti citi mai departe este de fapt o leapsa preluata de aici. Nu o transmit nimanui. Insa cine vrea, este liber sa o preia :).

Despre dragoste s-a scris si s-a cantat dintotdeauna. Se spune ca iubirea e cel mai frumos sentiment, ca iti da aripi si te umple de optimism. Insa ce se intampla cand iubirea  face casa cu suferinta? ”I love you so much, it hurts”– expresia asta am auzit-o zilele trecute, intr-un film….

Stand drept si judecand stramb, nu am putut sa nu ma intreb daca in asemenea cazuri se mai poate vorbi de iubire…Se spune ca nimic nu este mai dulce si mai inaltator decat iubirea. Insa ce poate fi inaltator si mai ales dulce in suferinta? Cum poti sa iubesti pe cineva care iti provoaca mai multa durere decat placere? Si mai ales, cum poti asocia iubirea cu suferinta?

Iubirile neimpartasite, care te fac sa suferi, nu sunt iubiri, ci doar incapatanari. O inlantuire de gesturi, actiuni si sentimente care merg mana-n mana cu sadismul si care in final, nu aduc nimic bun…De exemplu, iti place de el, sunteti impreuna (sau nu), tu vrei sa fii cu el, el insa….nu prea… Si atunci iti pui ambitia sa-l cuceresti. Incerci printr-o metoda, incerci prin alta, dai gresi, dar perseverzi. Cazi si te ridici, strangi din dinti, conviinsa fiind ca intr-o zi va fi al tau. El insa, se tine tare, iti da de inteles ca ceea ce simte nu se va schimba, iar in final dispare…constient ca aceasta este singura modalitate de a iesi din viata ta.

Iar tu, suferi, plangi si in cele din urma iti dai seama ca cea mai stranie forma de a indeparta pe cineva este de a sta langa el, si a sti ca nu-l vei putea avea niciodata. Abia acum constientizezi ca totul a fost in zadar, ca nu ai facut altceva decat sa-l alungi din viata ta si ca intr-adevar, il iubesti atat de mult, incat te doare. Si cum sa nu te doara cand se spune ca dragostea este o fiinta salbatica. Cand incercam sa o tinem in frau, ne distruge. Cand incercam sa o inchidem, ne inrobeste. Cand incercam sa o intelegem, ne tulbura.

Si cum sa nu ne tulbure atata timp cat depindem de ea in orice imprejurare: in relatiile cu prietenii, in cele de cuplu, in sanul familiei, la serviciu sau la scoala. Si cum sa o intelegem, atata timp cat o percepem diferit? Este mai simplu sa o traim, sa o simtim si sa ne lasam purtati pe aripile ei, decat sa o definim sau sa vorbim despre ea.

Suntem insa obligati sa-i facem fata cum stim mai bine sau cum credem de cuviinta, chiar si cu riscul de a nu obtine intotdeauna rezultatele dorite.

Cum  “cantam” insa iubirea? Raspunsul se afla inlauntrul fiecaruia…caci nu uitati, inima are taine pe care nici o ratiune nu le poate patrunde. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.