Un fluture indragostit

Standard

Scumpii mei sefi m-au trimis, impreuna cu alti colegi, la un curs de jurnalism online. La finalul sau, am fost pusi sa scriem o poveste pornind de la un personaj bizar ca “o carte care asteapta sa fie citita”, “un ziar zburator”, “un fluture indragostit”, “o pantera de la zoo care ii analizeaza pe vizitatori” si alte trasnai :D. Eu mi-am ales fluturele, pentru ca pe moment, mi s-a parut cel mai usor de abordat :D.

Ce veti citi mai jos este scris aproape la misto, in 15 minute, mergand pe ideea “repede sa scap”:)). Asadar, va prezint monologul unui fluture indragostit. Have fun si amintiti-mi va rog, sa nu ma apuc niciodata de scris povesti sau romane :D.

 

“Ce zi frumoasă este astăzi! Nu ştiu de ce, dar astăzi…parcă şi soarele străluceşte mai puternic, iar cerul parcă e şi el mai albastru. Şi ia uite, ce frumos ciripesc păsările, parcă până astăzi, nu am observat acest lucru …Oare ce m-a apucat? Da, cred că ştiu, Mariposa este vinovată. Da….cred că m-am îndrăgostit…ah, şi ce frumoasă este dragostea! Deodată mă simt mult mai bine. Parcă sunt mai optimist, iar lumea îmi pare mai frumoasă. Astăzi…..până şi oamenii îmi par mai buni. Astăzi, nu mi se mai par atât de încruntaţi şi grăbiţi spre treburile zilnice….Uite-o pe fata aceea. Uite ce zâmbăreaţă e şi ce împăcată cu sine pare…Oare şi ea e îndrăgostită? Da, cred că da. Cu siguranţă cineva îi face viaţa mai frumoasă…cu siguranţă acum se gândeşte la el.Dar ce se aude ? Ce zgomot puternic…Ah, sună un telefon…telefonul ei. Uite-o cum se luminează la faţă şi ce zâmbet larg îi apare pe chip. Cu siguranţă a sunat-o EL. Cu siguranţă i-a zis că îi e dor de ea şi că abia aşteaptă să o vadă…Da, sigur e îndrăgostită. Ah, şi ce frumoasă este dragostea…..Dar chiar, ce-o face Mariposa? Oare se gândeşte şi ea la mine, cum mă gândesc şi eu la ea? Mai bine mă duc s-o caut….să-i spuna că o iubesc şi că o vreau mereu alături.”

Advertisements

5 responses »

  1. Deci e superb… rad de ma prapadesc… si Mariposa (Fluturica) e genial ales numele =))). Si apropo mujer ce ziceai?… sa iti amintim sa nu scrii povesti sau romane?… bine atunci iti amintesc ca avem de scris un scenariu de telenovela… sau un roman… so… ghinion de nesansa… tot tre` s-o faci 👿 :*

  2. Mariposa? :))) nu e rau deloc, mie imi place, tradeaza tinerete, entuziasm, exuberanta…eu mi-as fi ales “o pantera de la zoo care ii analizeaza pe vizitatori” si ar fi sunat cam asa….(asta daca imi permiti sa ma “joc” si eu :d )

    “hmmm o noua zi, inca o bucata de carne…desi pe criza asta nu le-o da prin cap sa ne faca vegetarienii, poate nu ar fi rau as mai slabi un pic, si atunci cusca asta ar parea mai mare…brrr ce frig parca nu am chef azi, ia uite iar vine ingrijitorul asta, fac pariu ca ii spune sefului ca azi nu mi-am facut numarul…uite nea ingrijitorul ma plimb prin cusca, iete ce frumos stau sa imi faca fetita aia poze, ce sa imi arat dinti oleaca? bine….mrrrr hai gata ca inghet…iete si pe asta…alo…cusca cu tigrii e mai fata…eu sunt PANTERA…ce a zis ala micu? pantera roz? pai da daca mai stau mult in frig ma fac si roz…o mai fi mult pina la pauza de masa? …asta ce mai vrea frate? pufuleti? nu multumesc sunt carnivor…alooo…baiatu incalci o propietate privata…ce cauti tu in cusca mea??? ce eu vin in cusca ta?? hai ca m-am enervat…..”
    si urmarea ar fi asta……http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/un-sibian-a-ajuns-la-spital-cu-pulpa-piciorului-sfartecata-de-un-tigru.html
    si finalul ar fi asa: ” la pauza de masa pantera sta de vorba cu leul…ce sefu l-am pus eu sa intre cusca mea???ai vazut m-a provocat l-am atentionat frumos l-am rugat sa nu isi mai bage picioarele in munca mea…na m-a enervat…doar sunt si eu un animal carnivor…mi s-a facut pofta de prospatura…”

    acuma na eu nu ma pricep…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.